Uravalintana farmasia

Uravalintana farmasia

Oletko miettinyt uraa farmasian parissa? Tutkinto tältä kasvavalta alalta voi olla juuri se kilpailuetu, joka auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi ja pääsemään haluamaasi ammatilliseen nousuun. Farmasian alan kolmen tai viiden vuoden tutkinto vaatii kuitenkin todellista panostusta, eikä tutkinto ole missään mielessä kevyt suorittaa. Tässä muutamia olennaisia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun harkitset opiskelupaikan hakemista.

Vaativat opinnot

Farmasian opinnot eivät ole helpoimmasta päästä. Täytyy opetella lääkkeiden nimiä, kaavoja ja oikeita sekoituksia sekä lääkkeiden toimintaa ihmisten kehoissa ja niiden aiheuttamia sivuvaikutuksia. Näissä tarvitaan laajaa matematiikan ja kemian tuntemusta. Lisäksi on tietenkin jokaisessa Suomen yliopistossa suoritettavia pakollisia kursseja. Opiskelut saattavat siis käydä raskaiksi.

Kun vaativien opiskelujen lisäksi yhtälöön liittää asumisen ja ruuan hankkimisen, sekä Suomen opiskelijakulttuuriin kuuluvan monta kertaa viikossa juhlimisen, eivät välttämättä edes asumis- ja opintotuet osa-aikaistöiden ja opiskelun ohella riitä kattamaan kaikkia kustannuksia. Jos tarvitset ylimääräistä rahaa pienellä vaivalla, kryptovaluuttojen suhdannevaihteluista voi olla hyötyä. Verkkosivulta ostaethereum.fi löydät parhaat kryptovaluuttojen välittäjät listattuna ja vertailtuna.

Farmaseutin ja proviisorin tutkinnot voi opiskella Helsingin yliopistossa ja Itä-Suomen yliopistossa. Tämän lisäksi Åbo Akademi tarjoaa ruotsinkielisen farmaseutin koulutuksen. Erityisesti pääkaupunkiseudulla kukkaro voi laihtua kalliiden vuokrien takia, ja kaikki ylimääräiset tulot ovat varmasti tervetulleita.

Lupaavat uranäkymät

Raskas koulutus voi kuitenkin olla vaivan näkemisen arvoinen, sillä farmasia on uravaihtoehtona erittäin lupaava. Apteekkiverkko on Suomessa verrattain laaja, ja farmaseutin tai proviisorin koulutuksen hankkineita tarvitaan mittava määrä erilaisiin työtehtäviin kassatyöntekijöistä esimiehiin ja lääkkeiden sekoittajiin.

Farmasian alalta voi työllistyä apteekkien lisäksi esimerkiksi lääketeollisuuteen tutkijana tai tuotekehittäjänä, tai jopa alan suuryrityksiin markkinoinnin ja johdon työtehtäviin. Lisäksi yliopistot palkkaavat erityisesti proviisoreja tutkijoiksi ja opettajiksi. Mikäli alan tieteellinen puoli kiinnostaa erityisen paljon, yliopistolla voit myös jatkaa opintoja tohtorin tutkintoon asti.

Lääketeollisuus kehittyy jatkuvasti ja on Suomessa kasvava ala. Suomalaisilla lääkeyrityksillä on jonkin verran kansainvälistäkin vientiä, ja alan kehitykseen investoidaan joka vuosi huomattavia summia. Apteekkiala saattaa Suomessa myös pian vapautua tiukoista säännöksistä, ja silloin työpaikkoja riittää kaikille, jotka ovat valmiita opintojen tarjoamiin haasteisiin.